Wandtegels

Wandtegels zijn een verrijking van elk huis. Deze tegels zijn verkrijgbaar in velerlei kleuren, formaten, vormen, materialen en stijlen.

De trend van dit moment is het verwerken van vloertegelkwaliteit op de wand. Hierdoor kunt u dezelfde kleur en uitstraling op de wand verkrijgen als de vloer.

Bijvoorbeeld een 60x60cm tegel in de huiskamer en dezelfde tegel in 10x60cm op de wand achter de keuken.

Vloertegels

Vloertegels is een logische keuze. Tegels zijn mooi, hard en gemakkelijk schoon te maken. Door de enorme keus in formaat, kleur en design zijn tegels toepasbaar voor elke sfeer.

  • Vloertegels zijn in diverse produktgroepen onder te verdelen:
  • keramische tegels (verglaasd en onverglaasd)
  • Natuursteen
  • Composiet
  • Cotto

Keramische tegels

Onverglaasde tegels zijn tegels waarbij de toplaag en body uit één materiaal bestaat. Deze tegels worden op zeer hoge temperatuur (± 1200ºC) gebrand. Mede door deze hoge brandtemperatuur zijn deze tegels geschikt om buiten te gebruiken. Deze tegels worden ook wel door-en-door tegels genoemd. Verglaasde tegels zijn tegels waarbij de toplaag uit een glazuur bestaat en de body uit klei of uit een door-en-door tegel.

Natuursteen is een verzamelnaam voor diverse materialen die uit de natuur gewonnen worden.
Hieronder vallen o.a. marmer, graniet, hardsteen en leisteen.

Composiet is een samenstelling van diverse materialen gebonden met cement of kunsthars. De materialen kunnen bestaan uit natuursteen, kwarts, glas, spiegels, kleurpigment e.d.

Cotto is de meest traditionele vorm van tegels. Deze tegel bestaat alleen uit zongedroogde of gebakken klei. Tegenwoordig zijn er zeer natuurgetrouwe imitaties van cotto tegels in keramische uitvoering.

Bij Nedimex richten wij ons voornamelijk op keramische tegels.