Zie je jezelf al zitten met een heerlijk vuurkorfje in de zomer? Ik namelijk ook, lekker barbecue├źn tot s’avonds laat en daarna het korfje aan met een lekker glas wijn.

Een vuurkorf kopen kan tegenwoordig erg eenvoudig. Je hoeft slechts op internet het juiste woordje in te typen en je kunt een goedkope vuurkorf vinden. Zon mooie vuurmand hoeft helemaal niet duur te zijn. Je hebt al korven voor 15 euro.

In de winter zou je je vuurkorf ook kunnen gebruiken voor een heerlijke winter barbecue bijvoorbeeld. Mocht het nou heel erg koud worden zet je binnen lekker je pelletkachel aan.

Haardhout

Een vuurkorf kun je met ontzettend veel dingen vullen. Het is natuurlijk belangrijk dat je hiervoor de juiste materialen gebruikt. Als eerst is het erg handig om papier te gebruiken om het vuur aan te krijgen. Daarna kun je het beste wat klein hout erop gooien, gevolgd door groter hout. De grote vraag is natuurlijk: hoe kom je aan dat haardhout? Je kunt zelf brandhout verzamelen in het bos of je kunt het zelfs je kinderen laten doen. Hier zit echter wel een groot risico aan. Brandhout uit het bos brandt namelijk niet zo goed. Vaak is het hout nog nat, maar dit is niet het grootste gevaar. Het grootste gevaar zit hem in de houtsoort. Er zijn namelijk houtsoorten die veel hars in zich hebben. Op het eerste gezicht klinkt dit onschuldig, maar als hars eenmaal vlam vat kan het erg gevaarlijk worden! Hars begint namelijk te spatten als het in de brand staat. Als je dus lekker bij de vuurkorf zit te genieten, kan het zo maar zijn dat er houtstukken uit de vuurkorf komen springen. Dit is erg gevaarlijk en daarom kun je ook in de zomer het beste haardhout kopen bij een professionele aanbieder.

Goedkope vuurkorf

Zoals gezegd hoeft een vuurkorf niet duur te zijn. Je kunt zelfs hele goedkope exemplaren kopen. Alle vuurkorven zijn open, dus zoals in het bovenste stuk geschreven staat, is het verstandig om hout te gebruiken dat niet spat. Zodra je een korf hebt staan in je tuin kan je s’zomers en s’winters lekker lang na genieten van je tuin. Het is niet alleen romantisch maar ook beter voor het milieu vergeleken met een gaskachel. Je hebt veel aan een vuurkorf, je hoeft ook minder vertier buitens huis te zoeken dus het scheelt ook nog eens flink in je portemonnee als je een vuurkorf aanschaft.