Je wordt opa, of oma! Misschien wel tante of oom, en het is je eerste keer. Hoe leuk is dat?

Nu wil je natuurlijk met een cadeautje komen die jouw blije en enthousiaste gevoel weergeeft. Of je wilt iets geven wat symbool staat voor deze prachtige gelegenheid.

Nu is de vraag wat ga je geven. Misschien een kinderschilderijtje? Dus vol goede moed begin met je het surfen op internet. Je bekijkt diverse websites die kinderschilderijtjes aanbieden. En hoewel er meerdere websites zijn, waar je deze kunt kopen.

Heb je niet gelijk het gevoel, van “Ja dat is ‘m!” Erg jammer natuurlijk, maar wel begrijpelijk. Het zijn helaas vaak schilderijen met een standaard lieveheersbeestje of een vrolijke bloem. Niet dat daar iets mis mee is.

Alleen je krijgt niet het gevoel van uniekheid en bijzonderheid, terwijl die gebeurtenis dat juist wel is! Jij wilt een kinderschilderij die wel uniek is, en waarbij je wel het gevoel krijgt, dat deze symbool kan staan voor de gebeurtenis. Of op een bijzondere manier jouw gevoel weergeeft.

Het mooie van een schilderij is dat deze handgemaakt is, dus sowieso uniek. Alleen als je dan een betrekkelijk simpel lieveheersbeestje ziet,  dan doet dat toch wat af van die uniekheid.

Terwijl er juist zoveel meer mogelijk is, je kunt zo gedetailleerd en creatief met je kwast bezig zijn. En echt iets creëren. Wat niemand anders kan hebben. Als je echt de tijd er voorneemt, ontstaat er een kinderschilderjuweeltje, die tot het oneindige in de kamer kan hangen. Net als de herinnering, aan die mooie gebeurtenis.

Want is dat niet waarom je een kinderschilderijtje cadeau doet? Niet omdat je perse een schilderij cadeau wilt doen. Maar omdat je weet, dat elk schilderij uniek is, net als die bijzondere gelegenheid waarom je deze cadeau wilt doen. En dat na een beetje goed zoeken.

Jij een kinderschilderijtje vindt die jouw gevoel weergeeft, of symbool kan staan voor de gebeurtenis.